Stäng

Köpvillkor

Det är tryggt och enkelt att handla på Tommy Karlström Motors webbshop!

Under menyn till vänster väljer du en varugruppen för att visa artiklarna. Klicka på den artikel som du vill köpa, så visas en större bild och mer information/fakta om artikeln.

Välj storlek eller dylikt, ange antal och klicka sedan på "Köp".
Om du vill se eller ändra i din beställning, klicka på "Visa Kundvagn" i det övre vänstra hörnet.
För att genomföra och avsluta köpet, klicka på "Till kassan" i det övre vänstra hörnet.
Efter att ha bekräftat köpet erhåller du en orderbekräftelse via mail.

Vi levererar till Sverige, Finland och Danmark (i viss mån kan vi skicka paket till andra länder som är medlemmar i EU, kontakta oss för vidare information. Utrikespaket endast betalning via kort). Till Norge skickar vi endast brev, ej paket i dagsläget.

Alla varor förblir Tommy Karlström Motors egendom till dess full betalning kommit oss tillhanda.

Har du inte fyllt 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att handla på Tommy Karlström Motors webbshop.

I priserna ingår moms med 25%.

Alla falska ordrar som skickas till oss kommer vi att spåra. Tommy Karlström Motor förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Alla försök till bedrägerier kommer att polisanmälas.

Betalningssätt

Du har möjlighet att betala din order med faktura, Swish, postförskott eller brevpostförskott          

 

Adress

Ert Företagsnamn, organisationsnummer och adress måste finnas någonstans i er webshop, antingen i allmänna villkor eller på annan lämplig plats.

 

 AfterPay Faktura

 

När du betalar med AfterPay så tillkommer en expeditionsavgift 20 kr. Betalningsvillkor är 14 dagar. För att betala med AfterPay måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet.

 

Delbetalning

 

För att starta delbetalning behöver du göra en ansökan om kredit samt godkänna kontovillkoren. Detta gör du efter köpet på www.myafterpay.se.

 

Vi erbjuder betalning med faktura i samarbete med Afterpay (bifirma till Arvato Finance AB) (nedan ”AfterPay”). Betalningsvillkor är 14 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. För fullständiga fakturavillkor se här.

https://documents.myafterpay.com/consumer-terms-conditions/sv_se/7219/ 

 

Fakturan skickas separat.

 

Vid försenad betalning skickar AfterPay en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift på för närvarande 60 kr tillkommer. Ni debiteras även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift på för närvarande 180 kr tillkommer.

 

AfterPay kommer att behandla beställarens personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Uppgifter kommer att insamlas och behandlas i syfte att slutföra den aktuella beställningen, identifiera beställaren, genomföra kreditkontroll samt för statistiska syften. Genom att välja betalning genom AfterPay ger beställaren AfterPay rätt att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll.

 

AfterPay behandling av personuppgifter Vid köp med faktura kommerAfterPay behandla dina personuppgifter som personuppgiftsansvarig. Personuppgifterna behandlas bland annat för fullgörande av avtalet, samt för att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll. För mer detaljerad information om AfterPays behandling av personuppgifter och dina rättigheter i samband med behandlingen se här.

https://documents.myafterpay.com/privacy-statement/sv_se/7219

 

Tommy Karlströms Motor AB reserverar sig rätten att neka köp eller leverans och ompröva köparens kreditvärdighet.

 

AfterPay konto/Fast delbetalning

 

Genom AfterPay ges du möjlighet att dela upp din betalning. Vid ett köp om minst 200 SEK kommer du att bli erbjuden att ansöka om att dela upp betalningen på www.myafterpay.se.

 

Det finns två alternativ för att dela upp betalningen.

 

Ett alternativ är att starta ett AfterPay konto där du själv bestämmer varje månad hur mycket du vill betala. Det finns ett minimumbelopp som baseras på det totala kvarstående beloppet på kontot. Det beloppet framgår av kontoavin och på myafterpay.se.

 

Det andra alternativet är Fast delbetalning. Då bestämmer du hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan välja mellan att betala på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader (med reservation för

att varje delbetalningsbelopp inte understiger 50 kr). Det totala beloppet delas upp på de antal månader du väljer att betala och blir därmed detsamma varje månad.

 

Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta om 1,63% på månadsbasis från fakturans förfallodag. Vid påminnelse debiteras lagstadgad avgift om för närvarande 60 kr samt en förseningsavgift på 80 kr.

Tommy Karlströms Motor AB reserverar sig rätten att neka köp eller leverans och ompröva köparens kreditvärdighet.

 

AfterPay kommer att behandla beställarens personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Uppgifter kommer att insamlas och behandlas i syfte att slutföra den aktuella beställningen, identifiera beställaren, genomföra kreditkontroll samt för statistiska syften. Genom att välja betalning genom AfterPay ger beställaren AfterPay rätt att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll.”

 

https://documents.myafterpay.com/consumer-terms-conditions/sv_se/7219/

 

För att starta delbetalning genom konto eller delbetalning behöver du göra en ansökan om kredit samt godkänna kontovillkoren. Detta gör du på www.myafterpay.se.

 

För information om nekad kredit eller om du anser att du blivit felaktigt nekad, ring AfterPay.

 

Nedanstående avgifter gäller för AfterPay konto respektive AfterPay delbetalning.

 

Kontovillkor

 

Uppläggningsavgift

0 SEK

Aviavgift 

29 SEK

Påminnelseavgift 

60 SEK

Förseningsavgift 

80 SEK

Månatlig kreditränta

1,63 %

 

Effektiv ränta konto

Om Kredittagaren till exempel handlar för 10 000 kr och delar upp betalningen på 12 månader kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 28,72 %.

 

Delbetalningsvillkor

 

 

 

 

 

 

Antal månader

3

6

12

24

36

 

Uppläggningsavgift

95

195

195

295

295

SEK

Aviavgift 

29

29

29

29

29

SEK

Påminnelseavgift 

60

60

60

60

60

SEK

Förseningsavgift 

80

80

80

80

80

SEK

Månatlig kreditränta

0

0

0,83

0,83

0,83

%

 

Effektiv ränta delbetalning

Om Kredittagaren till exempel handlar för 10 000 kr och väljer att dela upp betalningen på 12 månader kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 21,85 %

 

Besök https://documents.myafterpay.com/consumer-terms-conditions/sv_se/7219/ för fullständiga villkor.

Logga in på www.myafterpay.se för dina betalningsalternativ.

Swish

Swish är ett betalsätt som är avgiftsfritt.

Frakt och Leverans

Minimiorder för postorder är 200kr (exkl. frakt).

Fraktkostnad vid kortköp, paket: 120kr
Fraktkostnad vid fakturaköp, paket: 120kr + 20kr fakturaavgift
Fraktkostnad vid fakturaköp, brev: Frakt beror på vikt och storlek+ 20kr fakturaavgift.

Fraktkostnad för postförskott, paket: 120kr + 59kr postförskottsavgift
Fraktkostnad för brevpostförskott: 54kr + 59kr postförskottsavgift (försändelser som vikt och volymmässigt får plats i brevpåse).                                                                                                   Vid utebliven uthämtning faktureras en avgift på 300kr.

Ordervärde över 1000kr är FRAKTFRITT (vid postförskott tillkommer postförskottsavgift på 59kr och vid fakturabetalning tillkommer 20kr i fakturaavgift) i beställningar via webbshopen. Fraktfritt gäller EJ företagspaket.

Telefon, fax eller mailorder är fraktfritt på ordervärde över 3000kr.

Leverans
Vi skickar alla våra varor med Posten. Du hämtar ditt postpaketet på angivet uthämtningsställe.

Leveranstid
Normal leveranstid är 1-2 dagar om varorna finns på lager. Vid ej lagervara kan leveranstid variera, kontakta oss för mer information.

Felleverans – gör enligt följande
Kontakta Tommy Karlström Motor på telefon 0224 - 771 66 eller epost: info@karlstrommotor.se

Transportskador
Våra paket är transportförsäkrade. Ser du att paketet och/eller innehållet skadats anmäler du det direkt till Posten. Om du hunnit öppna paketet och upptäcker skada, ringer du Tommy Karlström Motor på 0224 - 771 66 eller epost: info@karlstrommotor.se.

Utebliven leverans
Vid utebliven leverans ringer du Tommy Karlström Motor på 0224 - 771 66 eller epost: info@karlstrommotor.se.

Outlöst vara
För paket som inte löses ut på Posten debiterar vi dig 300 kr inkl. moms för frakt och hantering. Ej lagerhållna delar debiteras med 20% av priset.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter skyddas av personuppgiftslagen. Denna lag bygger på EU-direktiv från 1995 och avser att öka skyddet för privatpersoners personliga integritet med hänsyn till det ökade antalet register och sammanställningar som lagras elektroniskt.

Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får ta del av när du anmäler dig för köp eller besöker vår hemsida kommer att behandlas av Tommy Karlström Motor i egenskap av personuppgiftsansvarig.

Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. I detta syfte har vi också behov av att kunna föra över dessa uppgifter till våra samarbetspartners. Informationen som samlas för att kunden ska kunna genomföra ett köp används endast för detta ändamål och kommer inte att spridas till någon utomstående, förutom i samband med att din beställning behandlas.

Leveransadress och leveransvillkor är information som endast vår fraktpartner och våra leverantörer får ta del av. I praktiken innebär det att alltså denna typ av information ligger utanför vår direkta kontroll. Du har alltid möjlighet att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta får du ändra uppgifterna samt även välja att ta bort dem.

AfterPay behandling av personuppgifter Vid köp med faktura kommerAfterPay behandla dina personuppgifter som personuppgiftsansvarig. Personuppgifterna behandlas bland annat för fullgörande av avtalet, samt för att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll. För mer detaljerad information om AfterPays behandling av personuppgifter och dina rättigheter i samband med behandlingen se här.

https://documents.myafterpay.com/privacy-statement/sv_se/7219

 

Reservationer

Tommy Karlström Motor reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

Ångerrätt

Du har alltid 14-dagars bytes- och returrätt efter mottagandet av varan. Detta gäller endast om varan returneras i oskadat skick och ligger i originalförpackningen. Vid retur av en vara som ser använd ut nekas öppet köp. Bytes- och returrätten gäller inte badkläder, underkläder, elartiklar, och ej vissa ej lagerhållna produkter (kontakta oss vid frågor).

Byte – gör enligt följande
1. Skriv ut returformuläret som finns att ladda hem längst ner på denna sida.
2. Fyll i returformuläret.
3. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret och en kopia på följesedeln eller fakturan. Adressen hittar du på returformuläret. Du betalar returfrakten.
4. När vi fått varan och godkänt bytet skickar vi den nya varan till dig. Om den nya varan är dyrare betalar du mellanskillnaden och om den är billigare återbetalar vi dig mellanskillnaden på ditt konto, som du angivit på bifogat returformulär. Mellanskillnaden kan även kvarstå hos oss som tillgodo till kommande order.

Retur – gör enligt följande
1. Skriv ut returformuläret som finns att ladda hem längst ner på denna sida.
2. Fyll i returformuläret.
3. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret och en kopia på följesedeln eller fakturan. Adressen hittar du på returformuläret. Du betalar returfrakten.
4. När vi fått varan och godkänt returen återbetalar vi pengarna på ditt konto, som du angivit på bifogat returformulär. Pengarna kan även kvarstå hos oss som tillgodo till kommande order.

Reklamation – gör enligt följande
Vid hantering av reklamationer tillämpas Konsumentköplagen.
1. Ring Tommy Karlström motor på 0224 - 771 66 så snart du upptäcker felet.

Vid byte eller retur står du för transportrisken.
Returer mot postförskott, bussgods och ofullständigt frankerade försändelser löses inte ut. Den ursprungliga fraktkostnaden återbetalas inte.

Övrigt

Vi vill varna för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer eller exempel bilder och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Force Majeure
Karlströms Motor är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

 

Ladda hem Retur- / Reklamationsrapport genom att klicka HÄR.